Hospice Wageningen Renkum

"Liefdevolle zorg bij afscheid van het leven."

De meeste mensen blijven het liefst tot het eind van hun leven thuis om in hun eigen omgeving te sterven. Maar soms, om welke reden dan ook, kan dat niet. In dat geval kan Hospice Wageningen-Renkum meestal uitkomst bieden.
Wij staan open voor alle mensen, ongeacht hun levensbeschouwing en herkomst. Door onze kleinschaligheid is er alle tijd, liefdevolle en individuele aandacht voor onze gasten en richten wij ons op wat we samen nog mogelijk kunnen maken. Met als doel optimaal comfort voor onze gast en de hoogst mogelijke kwaliteit van leven in deze laatste fase van hun leven. Wij noemen ons hospice daarom ook wel een bijna-thuis-huis.

Voor wie
Mensen die ongeneeslijk ziek zijn met een levensverwachting van minder dan drie maanden, voor wie thuis wonen niet meer mogelijk is. Wij bieden een veilige en liefdevolle plek in een huiselijke omgeving. Ons uitgangspunt is de hoogst mogelijke kwaliteit van leven, waarin de gast zelf zoveel als mogelijk de regie behoudt.
Wij hanteren geen bezoektijden want de wensen van onze gast zijn leidend.

Kamers voor onze gasten
Hospice Wageningen Renkum is kleinschalig en is gevestigd in een mooi pand aan de Irenestraat met een sfeervolle tuin in een rustige Wageningse woonwijk.

Wij beschikken over vier eenpersoonskamers met sanitair, koelkast, tv, radio en cd-speler en basismeubilair. Het hele gebouw heeft airconditioning om het onze gasten zo aangenaam mogelijk te maken op zomerse dagen met hoge temperaturen. Met persoonlijke spullen kunnen gasten hun kamer naar eigen voorkeur inrichten. Iedere kamer heeft openslaande deuren naar een eigen terras in de besloten tuin

Daarnaast hebben wij een huiskamer met woonkeuken waar onze gasten en hun bezoek gebruik van kunnen maken. Een familielid of andere naaste kan ook blijven overnachten. Wie even behoefte heeft aan privacy, kan zich terugtrekken in de stiltekamer. Hier is de mogelijkheid om stil te zijn, te lezen of muziek te luisteren.

Zorg
Wij bieden liefdevolle zorg om samen met familie en vrienden in alle rust afscheid te kunnen nemen van het leven. Die zorg wordt geboden door een team van professionals, verpleegkundigen en geschoolde vrijwilligers.

Dagelijkse leiding
De dagelijkse leiding van het hospice is in handen van directeur Marriet Aalberts (maalberts@hospicewageningenrenkum.nl) en coördinator vrijwilligers Marieke van Marle (mvanmarle@hospicewageningenrenkum.nl). Zij zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken van het hospice en het welzijn van onze gasten.

Professionals
De medische zorg wordt door de eigen huisarts van de gast gegeven of, als dit niet mogelijk is, door de twee huisartsen die aan ons hospice verbonden zijn. Er is 24 uur per dag, 7 dagen per week een gespecialiseerde verpleegkundige aanwezig. De palliatief geschoolde verpleegkundigen werken in ons hospice via Pleyade. Naast het verpleegkundig team is ook een geestelijk verzorger bij ons werkzaam.

Geschoolde vrijwilligers
Gastvrijheid, dienstbaarheid, keuzevrijheid van onze gasten en familiegerichtheid zijn voor onze vrijwilligers de kernwaarden om het onze gasten zo goed mogelijk naar de zin te maken. Onze vrijwilligers krijgen eerst een opleiding voordat zij als vrijwilliger aan de slag kunnen en zij worden ook ieder jaar bijgeschoold. 

Kindvriendelijk hospice
Wanneer kinderen op bezoek komen in een hospice krijgen zij, vaak voor de eerste keer, te maken met ziekte en aanstaand overlijden.

Ons hospice heeft een speciaal ingerichte spel- en leeshoek voor kinderen die bij onze gasten op bezoek komen. Met speelgoed, een spelletje of knutselspullen kan een kind even zijn eigen gang gaan, terwijl ouders bij de zieke zijn.

Om kinderen te begeleiden bij deze ingrijpende situatie en hen erbij te betrekken gebruiken we het moppie-troostconcept ‘kind en afscheid’. Kleurrijke en troostrijke producten, ondersteund door knutselplaten, kleurplaten en boekjes. De aanwezigheid van de kleurrijke stoeltjes en kussens in ons hospice laten (ouder van) kinderen meteen zien dat er óók voor hen een plekje is gecreëerd. Voor jongeren die de speelgoed en knutselfase zijn ontgroeid is er een spelcomputer met koptelefoon.

Contact
Wilt u contact opnemen voor informatie? Klik dan op het onderstaande vakje Contact

Wilt u uzelf of iemand anders als gast aanmelden? Klik dan op het onderstaande vakje Aanmelden gast.

Wilt u liever telefonisch contact opnemen dan kan dat via telefoonnummer
0317 – 450047. Wij nemen graag de tijd voor uw vragen of voor een rondleiding in ons hospice.

Hospice Wageningen-Renkum heeft een samenwerkingsovereenkomst met het Netwerk Palliatieve Zorg Gelderse Vallei.