U bent gast

Als u bij ons wordt opgenomen, bent u geen patiënt, geen cliënt, maar onze gast in een huiselijke omgeving. En dat betekent dat úw wensen en behoeften centraal staan, waar we zoveel als mogelijk aan tegemoetkomen. Met u en uw naasten overleggen we hoe u het liefst verzorgd wilt worden en wat voor u belangrijk is in deze laatste fase van uw leven.

Gasten die bij ons verblijven zijn mensen voor wie genezing niet meer mogelijk is en het sterven onafwendbaar. Ook gasten die niet in Wageningen of Renkum wonen zijn welkom. Uitgangspunt is iedere dag weer: hoe kunnen we het u met warmte, respect én liefdevolle zorg zo comfortabel mogelijk maken en kwaliteit van leven toevoegen aan de dagen die nog resten. Het maakt voor ons niet uit wie u bent, wat u in uw leven gedaan heeft, welke levensbeschouwing u heeft of wat uw financiële draagkracht is.

Kamer met tuin
U heeft als gast een eigen kamer, voorzien van brede openslaande deuren naar de tuin. De kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van sanitair, koelkast, telefoon, tv, radio en cd-speler en basismeubilair. Het hele gebouw heeft airconditioning om het u ook zo aangenaam mogelijk te maken op zomerse dagen met hoge temperaturen. Uiteraard kunt u dierbare spullen van thuis meenemen die voor u belangrijk zijn en voor uw persoonlijke sfeer kunnen zorgen.

Familie en vrienden
Uw familie en vrienden zijn van harte welkom en ook voor hen is er een luisterend oor als zij dat nodig hebben. Naasten mogen 24 uur per dag aanwezig zijn en kunnen tegen een kleine vergoeding mee eten of bij u blijven slapen.

Huisdieren
Als u een huisdier heeft dat u graag wilt blijven zien, kan dat in afstemming met de verpleegkundige. Uw familie of naaste kan het dier meenemen naar het hospice en zorgt er voor dat het dier op uw kamer blijft zolang het bezoek duurt.

Verzorging en verpleging
Verpleegkundige zorg is 24 uur per dag aanwezig. Samen met u, uw huisarts, de verpleegkundige en de coördinator van het hospice wordt bepaald welke zorg u nodig heeft en op welke manier u die het prettigst vindt.

Vrijwilligers
Een groot aantal goed opgeleide vrijwilligers willen en kunnen vanuit een warm hart hun bijdrage leveren om uw verblijf bij ons zo comfortabel mogelijk te maken. Er zijn vrijwilligers voor de zorg, de tuin en de bloemen, het koken en voor klusjes.

Aanvullende zorg
De aanvullende zorg heeft als doel de reguliere zorg aan te vullen en klachten zoals benauwdheid, onrust en angst extra te verlichten. En een gevoel te geven van comfort en ontspanning. Als u dat prettig vindt kan dat in de vorm van aromazorg, mooie verhalen vertellen, (samen) lezen of voorlezen, massage en muziek.

Geestelijke begeleiding
Levensvragen en zingeving zijn voor elke gast heel persoonlijk en hebben voor iedereen een andere emotionele lading. U kunt zich kwetsbaar voelen in het opmaken van de balans van uw leven en om uw leven af te sluiten. Of om de dingen die in uw leven zijn gebeurd te accepteren. Beseffen wat belangrijk in uw leven was en wie er voor u toe deed. Uw eigen pastoraal werker kan hiervoor natuurlijk bij u op bezoek komen. Of als u daar behoefte aan heeft kan ook de geestelijk verzorger van ons hospice daar met u over praten en u in dat proces ondersteunen.

Contact en informatie
Als u wilt weten waar ons hospice in Wageningen is en graag meer informatie wilt , klink dan het onderstaande vakje Contact aan.

Wilt u graag persoonlijk contact voor extra informatie dan kunt u het beste even (laten) bellen naar telefoonnummer 0317 – 450047.

Als u als gast bij ons wilt verblijven, kunt u of kan uw familielid of naaste het onderstaande vakje Aanmelden gast aanvinken. Daar vindt u het formulier Aanmelden gast. Dit kunt u invullen en direct naar ons verzenden.

Als u reacties van eerdere gasten of hun nabestaanden wilt inzien, kunt u onderstaande vakje Ervaringen aanvinken.