In de voetsporen van
Franciscus van Assisi

voor het Hospice Wageningen-Renkum

Franciscus van Assisi, begon al vroeg voor mensen te zorgen en deed afstand van alle luxe. Hij was een zeer gelovig mens en is na zijn dood heilig verklaard.

Wat zijn dan de overeenkomsten tussen hem en mij? Niet dat ik afstand doe van alle luxe en zeker niet dat ik na mijn dood heilig verklaard zal worden, want ik ben niet heel erg gelovig.

Maar voor mensen zorgen doe ik wel, met name in het Hospice Wageningen-Renkum waar ik als vrijwilliger nu al weer vier en een half jaar werk.

Een tweede overeenkomst is dat ik dezelfde route ga lopen die hij heeft gelopen op weg naar de paus in Rome. Deze route loopt van Florence via Assisi naar Rome en is 574 kilometer lang. De route wordt de “Franciscaanse Voettocht” genoemd.

Mijn hobby is wandelen en het is dan ook een voorrecht om deze tocht te kunnen lopen. En het is nog mooier om deze tocht te maken met het Hospice Wageningen-Renkum in mijn achterhoofd en een ieder te vragen om te doneren.

Nogmaals het gaat niet om mij, maar om het Hospice waar we de gasten op een liefdevolle wijze zorg bieden in de laatste levensfase. Ik loop om het hospice te ondersteunen.

Via de doneren-pagina van deze website kan je doneren. (fijn als je in de omschrijving zet Fransciscus van Assisi).

Voor elke kilometer op de route die ik NIET loop Doneer ik zelf een euro.

Je kunt me volgen op Franciscaanse voettocht by Geertje Preuter | Polarsteps.